Pedagogik

Vi på förskolan strävar efter ett gott samarbete med er föräldrar för ert barns bästa. Det ska kännas tryggt för er att lämna ert barn hos oss.

Förskolan ingår i Forsviks friskolas verksamhet. På olika vis samarbetar vi tillsammans med skolbarnen och skolans personal i form av olika aktiviteter.

Förskolan ska...

• vila på en demokratisk grund

• lägga grund för det livslånga lärandet

• präglas av omsorg, en trygg miljö och utveckla barnets förmåga till empati, öppenhet och respekt för andra

• sträva efter att behandla alla barn och föräldrar med respekt och ha ett förtroendefullt samarbete

• ta hänsyn till barns olika förutsättningar och behov

• arbeta utifrån ett tematiskt arbetssätt genom lek, socialt samspel och utforskande

• ge stor vikt vid miljö och naturvårdsfrågor

• ge barnen stöd att utveckla en positiv uppfattning om sig själva och tilltro till sin egen förmåga

• sträva efter att samarbeta med förskoleklass, skola och fritidshem för en positiv övergång för barnet mellan de olika verksamheterna.

Ämnesområden som förskolan ska arbeta med:

• Språklig utveckling

• Matematiskt tänkande

• Omvärldsorientering

• Naturorientering

• Miljökunskap

• Bild, form och konstruktion

• Musik, rörelse, rytmik, dans och drama

• Lek